Vattenbrynets blogg!

Vattenbrynets blogg!

Tillbaka till

Tillbaka till Vattenbrynets hemsida

Respons QQ träff i Norge

Vattenbrynets hemsidaPosted by Barbro Sun, November 15, 2015 20:37:13
I början av september träffades vi hundägare med QQ hundar från Respons kennel i Norge. QQ hundar är Qlara (Respons Qlara Qust-Ten) och hennes syskon. Det är alltid så kul att träffa detta underbara gäng hundar och människor! I år bjöd Karin och Per-Harald Hansen in till deras hytta i Valdres. Hyttan låg fantastiskt vackert där får, kor och hästar gick helt lösa på fjället, gårdarna var inhägnade för att inte dessa skulle gå vid husknuten. Det tränades jakt och provades lite rallylydnad. Några var med på jaktprov. Förutom detta fick vi vara med om väldigt vackra utflykter som våra så gästvänliga värdar tog med oss på. Fler bilder kommer att läggas på bildsidan.
  • Comments(0)//blogg.vattenbrynets.se/#post73

Valpträff

Vattenbrynets hemsidaPosted by Barbro Sun, January 13, 2013 19:06:29

Vi hade en jätte trevlig träff och träning under förmiddagen i två timmar i -19 grader med några av våra valpköpare och Agnetha med unghundar som varit med under den tidigare valpkursen i höstas!

Det är hårdhudade hundmänniskor här i Umeå! Tack och lov fick vi gå in och värma upp oss på Annikas och Knytts jobb ett par gånger! Tack Annika!

Roligt att se att alla blivit så stora, duktiga och snygga hundar (både de från oss och Agnethas hund). Jag och Pelle är jätte imponerad över hur fint ni jobbar med era hundar! Vi ses igen i februari!

  • Comments(0)//blogg.vattenbrynets.se/#post72

God Jul och Gott Nytt År!

Vattenbrynets hemsidaPosted by Barbro Mon, December 17, 2012 20:21:52

Året som gått har varit väldigt händelserikt och spännande på många sätt och när det gäller hundarna är det framförallt Qlara och hennes 7 goa valpar som upptagit det mesta av vår tid! I övrigt har vi inte hunnit med så mycket officiella aktiviteter med våra andra hundar, det får vara ett mellanår för deras del när det gäller den biten.

Vi vill också ge Hanna Nilsson (Kennel Blågul) och Qlaras syster Bacci (Respons Qnäckiga Qakbit-Ten) ett jätte stort Grattis då de tog ett 1:a pris och en andra placering med RecervCACIB på Elitklasslydnaden på Stockholms Hundmässa (Stora Stockholm) i helgen! Vilken otroligt bra bedrift, ni är fantastiska bägge två!

Som sagt

God Jul o Gott Nytt År!

Barbro, Pelle och Cappi, Lisa o Qlara

  • Comments(1)//blogg.vattenbrynets.se/#post71

2012-11-11

Vattenbrynets hemsidaPosted by Barbro Sun, November 11, 2012 11:44:44

Grattis till Vattenbrynets Filifjonka "Alice" 5 mån, som igår blev BIR på SKK Västerbottens inofficiella utställning i Vindeln. Jätte kul! Grattis till fam Gruffman!

Vår valpkurs avslutas snart, men vi har haft en jätte trevlig kurs med tre av våra valpar (de som bott nära nog) och två goldenvalpar som kommer från andra kennlar! Vi har tränat allt det vanliga som ska vara på en valpkurs, men också provat på personspår, uppletande av föremål, viltspår, apportering av vilt och varit i "stan" för miljöträning. Jätte kul att följa valparna!

Nu är det ett tillfälle kvar den 18/11 med trimning och hundens skötsel. Välkomna mina valpköpare som vill komma, men som inte varit med på valpkursen!

Under vintern kommer vi att ha en träff i månaden där vi fortsätter att "träna/ha valp-unghundskurs". Hör av er om ni vill vara med!

  • Comments(3)//blogg.vattenbrynets.se/#post70

Hundar och valpar

Vattenbrynets hemsidaPosted by Barbro Sun, September 30, 2012 14:51:44

Hösten pågår för fullt, vackert med alla färger, men det är regn och åter regn. Igår morse när vi åkte till Umeås jaktprov var det -1 grad, oj oj! På jaktprovet fick vi se Kati S med sin härliga golden Vilja som fick sitt tredje 1:a pris EKL! Vilken uppvisning! Ett jätte grattis till detta fantastiska ekipage som under ett par veckor lyckats med detta!

Valpkurs pågår med några av våra valpar och det är underbart att få umgås med de små sötnosarna och deras mattar och hussar! Kul!

Bilder finns inlagda på några av valparna under bilder.

Lisa hämtar igen sig efter att ha varit ordentligt sjuk, så det blir inget jaktprov med henne denna säsong. Vi kommer igen nästa år.

Qlara har tappat all sin vackra päls, vi hoppas den börjar komma tillbaks innan det blir för kallt här. Qlara har varit med på ett jaktprov i höst, men det blev ett O pris. Tycker att hon gott kan få ha en nolla även hon i jaktprov detta år när hon har haft så mycket annat i focus smiley.

Cappi är med på allt kul vi hittar på, men tycker nog att vi varit för lite aktiva i vår träning denna säsong.

  • Comments(1)//blogg.vattenbrynets.se/#post69

Qlaras valpar har flyttat till sina nya hem

Vattenbrynets hemsidaPosted by Barbro Sun, August 26, 2012 11:16:42

Alla valparna har nu sedan en månad bott i sina nya hem och vi vill önska våra härliga valpköpare lycka till med sina små Golden!

Valparna har fått sina namn med Mumindalen tema (Filifjonka, Lilla My, Snusmumrik, Sniff, Knytt, Hattifnatt och Mumintroll) för vi tyckte det passade så bra med en finländsk anknytning när pappa Stanley bor i Finland.

I början av september börjar vår valpkurs för de valpar med ägare som bor nära så att de kan ta sig hit och det ska bli jätte kul att få följa valparna en bit på väg igen.

Under sommaren har vi förutom de underbara små valparna, hunnit med att arrangera ett av barnens bröllop och hantlanga sonen som bygger en ny altan. Det gick med nöd och näppe att få ihop allt :), men nu kommer vi äntligen och lite sent ta tag i jaktträningen innan snön kommer.

  • Comments(2)//blogg.vattenbrynets.se/#post68

Valparna 5 1/2 vecka

Vattenbrynets hemsidaPosted by Barbro Thu, July 12, 2012 23:59:38

Valparna växer så det knakar. Nu är det full fart med bus och brottning. Nu har de börjat få träffa våra andra hundar i huset, spännande.

Nya bilder finns under "Bilder"

  • Comments(0)//blogg.vattenbrynets.se/#post67

Valparna 3 veckor

Vattenbrynets hemsidaPosted by Barbro Sun, June 24, 2012 13:42:31

Nu är de underbara valparna tre veckor. Nu börjar de vara riktigt härliga att titta på när de lär sig för livet. Valparna rör sig snabbt runt i valplådan som snart börjar vara lite liten. Fler foton finns under "Bilder".

  • Comments(2)//blogg.vattenbrynets.se/#post66
Next »